yeni mim:)

13:03

Sevgili Kitana'm mimlemiş beni. Karaladım ben de bir şeyler, sıkılmazsınız umarım okurken. Şöyle;

Hayatınız film olsaydı adı ne olurdu? Soundtrackinde hangi şarkılar çalardı?
Hayatım bir film olsa sanırım “Chocolat” olurdu. Çikolota tutkumdan mıdır, zaman zaman alıp başımı bir yerlere gitmek istememden midir, romantik balık burcu oluşumdan mıdır, bir Fransız kasabasında minicik bir çikolata dükkanının saçtığı kokular ve insanlara bulaştırdığı mutluluktan faydalanmak itmemeden midir bilinmez bu olsun istedim hayatımın filmi. Soundtrackim de herhalde La finestra di fronte’ nin soundtrack i olurdu, şimdi film Fransız, soundtract’in konu olduğu film İtlayan, azıcık uyumsuz oldu ama öyle istedim ne yapayım:))






Bir şeyleri değiştirme gücünüz olsa neyi ya da neleri değiştirirdiniz?
Yahu bu bizim ergenlerle yaptığımız araştırmanın sorularından biri değil mi, zormuş gerçekten, tevekkeli çocuklar da epey zorlanıyordu bu soruyu cevaplarken, bi düşününce ben herhalde şu an hayatımda en çok babamın hastalığına tedavi yöntemi bulunamıyor oluşunu, sonra tiroid belasından etkilenip su içsem yaradı durumumu değiştirmek isterdim.


Sizi en çok etkileyen sinema sahnesi ya da sahneleri nelerdir?
Ben bebeklik sürecinde havale geçirmişim, yıl 1980, sıkı yönetim zamanı, sokağa çıkma yasağı varmış ama benim ateşi düşüremeyince dinlememiş annem-babam, atlamışlar zorlukla bulabildikleri taksiye, yetiştirmişler hastaneye, doktorum anneme 7 yaşına kadar bu çocuğun ateşi çıkmayacak yoksa işiniz zor demiş, annem çabalamış, bakmış, korumuş beni. İşte bu sebepten ve anlatılanlardan etkilenmişliğimden sanırım “Babam ve Oğlumun” ilk sahnesi acayip etkilemişti beni, daha filmin başında boğulmuştu göz yaşlarıma.




Yaşadığın şehir bir günlüğüne sana tahsil edilmiş, senden başka kimse yok. Ne yaparsın?
Takarım kulaklıkları kulağıma, açarım sevdiğim melodileri, gezer, arşınlarım sokakları, sokakların dinginliğini izler, havayı içime çekerim.





Şu sıralar ilgiyle takip ettiğin diziler?
Yahu tez bittikten sonra acayip dizi-kolik oldum ben: Yalan Dünya, Kuzey Güney, Fatmagül’ün Suçu Ne, Alcatraz. Ayy benim durum kötü valla:))
** Resimler alıntıdır.
Ben de bu mimi Minik Kuş'a, Kırmızı Evin Cadısı'na ve Özge Bayrak'a gönderiyorum. Sevgilerimle...



You Might Also Like

10 yorum

  1. Ben senin hayatinin filmini afiyetle izlerim hemen filme alınsın:)suanda cewaplayamiorum ama en kısa zamanda cewapliycam :)

    YanıtlaSil
  2. "Çikolata" filmine bende bitmiştim.şimdi hiç iyi etmedin bu çikolatayla ben rejimdeyken.gidiyorum bir kaşık nutella yemeye :))))

    YanıtlaSil
  3. Cadıcım, ben de izlerim filmimi tekrar tekrar, çekeyim ben hemen. Cevaplarını bekliyorum ben de sabırsızlıkla:)

    YanıtlaSil
  4. SMİLENA'cım güzel filmdi değil mi?ama bozma sen diyeti, kıyamam ben sana, ay geç mi kaldım yoksa!!

    YanıtlaSil
  5. bir kaşıktan bişey olmaz.galiba diyetisiyene gideceğim ben sadece para verince zayıflayabiliyorum :)))

    YanıtlaSil
  6. bence de Smilena'm bir kaşık yapmaz olumsuz bir şey, mutlu eder insanı aksine. ben de düşündüm geçen hafta diyetisyene gitmeyi ama sonra kendi programımı yapabilirmişim gibi geldi, bakalım, pzt deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. aaaaa ebygale benim mimim varmış burda :)
    mimler etti 2, bakalım ne zaman yapılabilecekler :)
    çok teşekkürler canımcım beni de düşündüğün için.
    -çikolata filmini sanırım ben izlemedim yaaa hhmmm ilginç :)

    YanıtlaSil
  8. özgecim merakla bekliyorum cevaplarını, izlenmeli bence çikolata, tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  9. Ya okurken pesss dedim, çünkü 1980 yılında başına gelen olayın çok benzerini biz de yaşamışız, ben de 3-4 aylık bebekmişim, ve 40 derece ateşle dışarı çıkmış annemler gecenin bir körü, doktorun evine gitmişler, doktor evinde müdahale etmiş bana, sonra bir kağıda birşeyler yazmış ki yolda birileri çevirirse göstersinler diye. Filmin daha ilk sahnesinde böğürerek ağlayanlardan biri de benim:))) ne zor günlermiş, bir daha yaşanmaması dileğiyle.. sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. ben de senin yorumunu okurken pes dedim Derya, ne benzer bir bebeklik dönemimiz olmuş, ikimize de geçmişler olsun. Sevgiler..

    YanıtlaSil