hafta sonu bitmek üzereyken...

19:46

Havalar yine garip bu ara, bol yağışlı, serin hatta soğuk. Hafta sonu iki güne pek çok şey sığdırmaya çalışıyorum, alışverişe gidiyor, temizlik yapıyor, çamaşır yıkayıp ütü yapıyor, pazara gidiyor, arkadaşlarımla buluşuyor, kayınvalidemi ziyaret ediyorum genellikle. Hafta sonları yapmayı sevmediğim tek şeyse evde yemek yapmak ve yemek yemek. Bu sebeple dışarı atıyoruz hep kendimizi eşimle, yemek için. Yediklerime dikkat de etmiyorum böylelikle, hafta içi ettiğim dikkat için kendime ödül veriyorum, pek de güzel oluyor.

Bunlar cumartesi günü dostlarla sohbette tükettiklerimden. 


Bu da yemek üstü keyfim, geçenlerde sevgili Kitana aklıma öyle bir düşürdü ki yemeden edemedim, Güllüoğlunun leziz profiterolü.


Bu kutu bir zamanlar tomurcuk çay kutusuydu, boncuklarımı, düğmelerimi koyarım diye atmamıştım, geçenlerde böyle bir çalışma yaptım acemice, pek başarılı olmadı ama sevimli göründü gözüme.


Fesleğenlerimin son hali böyle, maydanoz ve dereotlarımdan ikinci tur mahsül almaya başladım ama ben en çok fesleğenlerimi seviyorum.


Herkese sıcacık, keyifli bir hafta diliyorum... 




You Might Also Like

13 yorum

  1. Hafta sonu işlerini ben de sevmiyorum canım, yemek yapmaya bayılan biriyim ama tüm haftanın yorgunluğundan sonra o bile acayip külfet oluyor benim için, dediğin gibi en iyisi at kendini dışarı:)) bu arada ben kutulara bayıldım, çok şirin olmuşlar. İyi haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atıyorum valla Derya'cım, öteki türlüsü gerçekten külfet oluyor bana da. Kutular çok acemice oldu, geliştireceğim inşallah kendimi, teşekkürler eder, güzel bir hafta dilerim...

      Sil
  2. Oy oyy, yokluğumda çok kitap okunmuş part 2:)
    Pesto sosu için hasat zamanıdır, buradan da hatırlatayım.
    Sevgiler, saygılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okunmaz mı:))pesto sosunun ham maddesi kısmetse yarın elinde Kitana'm. Sevgiler:))

      Sil
  3. Hafta sonu yoğun tempona beni de katsan olmaz mı:))
    Fesleğen müthiş olmuş, ben de bahçeye ektim. Seninki kadar olmasa da doğru yolda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı hem de ne güzel olu Semi'cim. Az önce Smilena'yla tanıştım, seninle de tanışmayı çok isterim. Senin fesleğenleri de bekliyorum merakla. En kısa sürede görüşmek dileklerimle, sevgiler...

      Sil
    2. Cumartesi günü kermesteyim. Özgen`de, tüm gün:))
      Beklerim...

      Sil
    3. HobiZu'nun blogunda gördüm kermes haberini, bir aksilik olmazsa cumartesi oradayım, görüşmek üzere...

      Sil
  4. Hi Ioana-Carmen, thank you so much. Ok, let's follow:)

    YanıtlaSil
  5. güllüoğlu'nun profiterolü, istanbul'daki inci pastanesinin profiterolünden daha güzeldir biliyor musun?? afiyet şeker olsun:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum Asortikcim, teşekkürler ediyorum, sevgiler...

      Sil
  6. Fesleğeni tohumdan mı yetiştirdin yoksa o şekilde mi aldın? Ben de yapmak istiyorum da :) Ben pazardan aldığım nanelerin bir iki dalını ektim toprağa, tutunup coştular bu da öyle ekilir mi acaba bilemedim :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fesleğeni tohumdan yetiştirdim, Kitch'n Garden diye bir marka, ben markafoni'den almıştım, sanırım koçtaş gibi yerlerde de var. Toprağı, tohumu, kabı hepsi bir arada, sen sadece tarif edildiği şekilde ekip, suluyorsun. Fesleğen senin naneler gibi yetişir mi hiç bilmiyorum, ama bu yöntem çok pratik, sevgiler..

      Sil