Ben yine geç kaldım:))

10:26

Tamam blog yazma hususunda tembelim kabul ediyorum ama bu aralar gerçekten de ev-iş-eğitim ve hastane koşuşturmacasına takılmış durumdayım, post yayınlamakta biraz gecikiyorum. Durum böyle olsa da bloglarınıza uğrayıp sizleri okumaktan pek geri kalmıyorum. Haftayı yarılamamıza rağmen ben hafta sonunda yaptıklarımı ancak paylaşabiliyorum sizlerle:((


Sevgili Derya'nın blogunda gördüğüm başkuşlardan yapayım ben de dedim ama acemilik işte, daha önce tığ işiyle uğraşmamış olmadığımdan kavramam pek kolay olmadı. İlk denemem de ne kadar arttırma yapacağımı bilemediğimden bu tombik çıktı ortaya, bir sonraki denemem daha iyi diyebilirim. Elim alışsın daha iyilerini paylaşırım burada:))

İlk deneme: Tombik Baykuş:))

Kurabiye yapmayı pek sevmem ben, fırında pişen yiyecekler içerisinde kendimi en başarısız gördüğüm alan kurabiye pişirmektir. Yine de denerim zaman zaman. Hafta sonu burada gördüğüm kurabiyeleri pişirdim, tam kışa yakışır şekilde tarçınlı- zencefilli. Tarif kolay, tat bu iki baharatı sevenler için gayet güzel. Deneyebilirsiniz..

 İşte malzemelerimiz (ben orijinal tarifin yarım ölçüsüyle yaptım)

Kurabiyeye en çok kahveyi yakıştırırım ben, ya siz??



Mr. E. uzun zaman önce (tam bir ay olmuş!!) mimlemişti beni, ben de yapacağıma söz vermiştim. Mim eskidi biliyorum ama kısmet bu güneymiş, ben ancak yapabiliyorum.

Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır:
Balık burcu olmamın katkılarıyla şekillenen duygusal durumuma zaman zaman zaman ağır basan yükselen burcumun (oğlak) etkisiyle sanırım benim %51 gibi bir oranla mantığım ön planda. Karşılaştığım olay ve durumlar karşısında ilk etapta dürtüsel davranışlar gösteren ben hemen arkasından mantığa bürüme yapıp duygularımı azıcık geri plana atıyorum sanırım içinde bulunduğum bu yaş dönemimde.

İnsanlar niye mutlu değiller? Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?
Çevresel ve sosyal faktörlerin etkisiyle tahammülsüzlük ve doyumsuzluk arttı insanlarda bana göre. Birbirleriyle her konuda rekabete giren, hırslarına yenik düşen, medyanın da etkisiyle hep başka yaşantılara özendirilen insanların mutlu olmasını ne kadar bekleyebiliriz ki??

Çok para harcayıp keşke almasaydım ya da harcamasaydım dediğin bir şey var mı?
Kesinlikle yok. Ben biraz hesap kadınıyımdır. Bir şey almadan önce araştırır, kıyaslar, alacaklarıma ederinden fazla ödememeye gayret gösteririm. Aldıklarım da harcadıklarım da pişman etmez beni.

Haklı olduğun bir konuda kendini savunur musun? Yoksa susmak adalet mi dersin?
Niye susayım ki, haklılığıma inanıyorsam mutlaka kendimi savunurum, hele düşüncelerimden ve savunduğum şeyden eminsem beni susturmak biraz zordur:))

Tok gözlü müsün? Yoksa her şeyim olsun diyenlerden misin?
Her şeyim olursa, hayata karşı beklentilerim azalır sanırım benim. Bu zamana kadar elimdekilerle yetinmeyi hep bildim ben. İstediklerim, beklentilerim nasılsa zamanı gelince olur diye düşünen biriyim:))

Gecikme için tekrar özür dilerim...

Haydi ben kaçtım:))









You Might Also Like

13 yorum

  1. Tombik kuşu çok beğendim. Kurabiyeler de pek özendirici. yapsam mı ki dedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kanım ısındı tombike. Kurabiyeleri dene, seversin bence:)

      Sil
  2. Bu tembellik hepimizde var sanırım, Baykuş resmen sabır işi, ben herhalde yapamam:)) Kurabiyelerin kokusu geldi sanki burnuma, hemen deneyeyim, kahve içemiyor olsam da açık bir çayla idare ederim:)) sevgiler canımm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet galiba çoğumuzda var:) Ben de yapabileceğimden emin değildim ama denedim ortaya böyle bir şey çıktı:) Yaparsın bence Derya'cım. Senin için limonlu açık bir çay ya da sütle de güzel olur bu kurabiyeler bence, dene en iyisi:))sevgiler...

      Sil
  3. Ahaha gordugum en sevimli baykuslardan biri :) Biraz daha buyuk ve iki tane olsa harika el isiticisi olur bu tombikten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm, düşüneyim ben bu fikri, iki tane ve el ısıtıcısı, neden olmasın:))

      Sil
  4. baykuş çok şirin.
    olsun, tombiş haliyle güzel o.:))
    kurabiyelere bayıldım, ne güzel görünüyor.
    ayrıca sevmesen bu kadar güzelini yapamazdın:))
    ellerine sağlık canım benim.
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de öyle sevdim onu tombiş tombiş:) kurabiye işi biraz zorluyor beni ama tatlarını seviyorum ne yapayım:)) Beğenmene sevindim Asortikcim, öperim çok, sevgiler:)

      Sil
  5. Tombiğin güzel olmuş canım gözleri azıcık daha pörtlek yaparsan ben baykuşum diyecek yoksa örgüsü gayet iyi olmuş bence. Şu ara tam bir mutfak kedisiyim kurabiyelere çok bakmadım bile, sonra yapmak isterim diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmen çok sevindirdi beni Derya'cım, sonuçta örgüde senin üstüne tanımıyorum, evet bir dahakine daha pörtlek yapayım ben gözleri. Bak kurabiyelere, bakmakla kalma dene bence, mutfak kedisi olmak iyidir, hem kuzu da mutludur bu durumdan:))

      Sil
  6. baykuş çok şeker yaaaa.
    :))

    o kurabiyeleri yaptın ha.
    hazır gibi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeker değil mi?
      evet yaptım bunları ben:)

      Sil
  7. Kurabiye severiz biz. Çocuklarla en çok yaptığım herhalde kurabiyedir:)
    Baykuş tombul ama sevimli olmuş:) Benim bu konuda yeteneğim hiç yok ne yazık ki:(

    YanıtlaSil