Roma'da son gün, dönüş ve notlar...

10:07



Roma'da bulunduğumuz 4 gün süresince güneşin bize eşlik etmesine ve şansımızın yaver gitmesine karşın son gün yağmurla uyandık. Uçak için erken saatte hava alanında bulunmamız gerektiğinden sağanak yağmur bizi hiç etkilemedi.


Termini'den bindiğimiz havaalanı otobüsünün camından bakarken oradaki sınırlı zamanımızda geçirdiğimiz günleri düşünüp havanın arkamızdan ağlayışı izleyerek başladık dönüş yolculuğumuza..


Havaalanında kontuara girdiğimizde bavul ağırlık sınırını aşma kaygımızı biraz azaltmak için kardeşimle birlikte koyduk bavullarımızı tartıya, toplam kilodan kurtarırız belki diye.

Vee gördüğümüz sonuca inanamadık. 40 kilo üst limite bizdeki sonuç 39,9!!. Süper değil mi? Böylelikle bir sürü ek işlemden kurtulmuş olduk.


Pegasus'la vaktinde kalkış, sorunsuz uçuş ve zamanından erken varışla Sabiha Gökçen'e varmış olduk. Ardımda bıraktığım güzel anılarla yeni gezi planları yapmaya başladım yine ben.



Roma gezimize dair izlenimlerim:

* Seyahatimizi gerçekleştirdiğimiz Pegasus ile hiç bir sıkıntı yaşamadık, iki uçuşumuz da saatinde ve sorunsuzdu. Planlanan sürelerden önce iniş gerçekleştirdik, bavullar ile ilgili de sorun yaşamadık, şanslıyız bu konuda sanırım.

* Kalacağınız yer ile ilgili lüks takıntınız yoksa güvenli, temiz ve merkezi olan her hangi bir yeri tercih edip uygun fiyatla konaklayabilirsiniz. Ben "booking.com" dan bu kriterlere uyan yorumlu otelleri araştırıp uygun fiyatlı bulduğum otelimizden hiç şikayetçi olmadım. Gecelik 2-3 euroluk şehir vergisi otele giriş yaptığımız gün peşin alındı, bilgi vereyim dedim.

* Roma merkezi bana İstanbul'u anımsattı, gezdiğim her yerde İstanbul'un ilçelerinden benzetmelerim oldu, fark daha düzenli ve temiz olması, tarihi binaların daha iyi korunması, restorasyon çalışmalarının aralıksız sürmesi...

* Ulaşım oldukça düzenli. Metro biraz bakımsız ancak yaşayan halkın en yaygın kullandığı toplu taşıma aracı. Otobüslerde bilet kontrolü yok, Roma Pass kartınız veya biniş biletiniz cebinizdeyse ani bir kontrolde sorun değil ancak biletiniz yok ise cezası oldukça yüksekmiş. Biz 4 gün hiç kontrole denk gelmedik.

* Şehir en güzel yürünerek geziliyor ancak ayakların bittiği durumlarda toplu taşıma şart bence, bu yüzden 3 günden fazla kalacaksanız mutlaka Roma Pass kart alın.

* Termini çevresi biraz karışık, çok fazla işportacı var, şehrin en karanlık tarafı bana göre ancak korkacak hiç bir şey yok, saat kaç olursa olsun.

* Turistik yerlerde rengarenk makarnalar var ancak ben size süper marketlerden alacağınız taze makarnaları öneririm. Despar, Conad gibi marketler alışveriş için uygun.

* Roma'da çok fazla çeşme var, suya sürekli para vermenize hiç gerek yok.

* Paranızı harcarken fiyatları Türk Lirası'na çevirmek yerine, her güne harcama için belli bir bütçe ayırıp 1 Euroyu 1 TL gibi düşünürseniz tatiliniz daha keyifli hale geliyor, benden bir tavsiye:)


Sahi sizler niçin düşük bütçeyle kısa süreli böyle geziler planlamayasınız ki? Hayat akıp gidiyor, hep bir koşuşturma, insanın biraz da kendisine vakit ayırması lazım değil mi? Ne için çalışıp çabalıyoruz ki?

Renkli, keyifli günler dilerim herkese....

You Might Also Like

3 yorum

  1. en son yazından başladım devam ediyorum,benim seyahat planımda roma var.

    YanıtlaSil
  2. Seyahat planınız çok iyi

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir dizi olmuş, tebrikler.
    Sanırım devamı gelirse yazılarınızın bağımlısı olacağım gibi görünüyor.
    Tebrikler...

    YanıtlaSil