Glutensiz Muzlu Magnolia
09:58
Dün kayınvalidem yemeğe geleceğini haber verince evdeki malzemelerden bir tatlı yapayım dedim. Bir süreliğine soğan ve buğday yememem gerektiğinden evde pişirdiklerimi kendi yiyebileceğim gibi uyarlamak durumunda kalıyorum.
Sevgili Zeynep'in çilekli magnolia tarifini çok seviyorum, pek lezzetli, pek pratik...Ben de hemencecik kış versiyonuna uyarlayayım dedim, tarif içinde bulunan buğday içeren gıdaları değiştirerek glutensiz formunu hazırladım tarife uygun kalmaya çalışarak.
Benim derlediğim tarif şöyle;
Malzemeler:
* 1 litreden 1/2 bardak kadar eksik süt (Malum glutensiz un pek katılaşmadığından sütü 1 litreden az tutmam gerektiğini düşündüm)
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı glutensiz un (Ben Sinangil'in ununu kullandım)
* 3 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
* 1 yumurta sarısı
* 1 kutu krema
* bisküvi (Eti firmasını buradan tebrik etmek istiyorum, marketlerde rastladığım tek glutensiz bisküvi çeşitleri onların, bu tarifte glutensiz bebek bisküvisi kullandım)
* muz
Süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısı ile muhallebimizi pişirip kaynayınca oda sıcaklığına getiriyoruz. Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz. Bisküvileri ister rondadan geçirip isterseniz de benim gibi bütün olarak kaplara koyup, muz-muhallebi-bisküvi üçlüsünü dilediğimiz gibi kaplara ekleyip yaklaşık 6 saat dinlendirdikten sonra ikram ediyoruz. Glutensiz ya da buğdaysız beslenmek durumunda olanlara tavsiye ederim. Afiyet olsun:))
12 yorum
Merhaba ,
YanıtlaSilLezzetli görünüyor denemek lazım :) Ellerinize sağlık.
Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/
merhaba, hoş geldiniz,
Siltadı güzel tavsiye ederim, çok teşekkür ederim...
Aslı, pek güzel olmuşlar. Sunumlarını da ayrı sevdim. Afiyetler olsun! :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ersin, ev dekorasyonuyla ilgili harikalar yaratan senin sunumu beğenmene ayrıca sevindim:)
Silmagnolia yazın bol bol yapmıştım ama kışa uyarlamak doğrusu hiç aklıma gelmemişti,
YanıtlaSilbu güzel anlatım ve sunumdan sonra mutlak denenmeli,
afiyet olsun.
Çok teşekkür ederim, ben de yazın çileklisini bir kaç kez yapmıştım, pek sevdiğim bir lezzet, muzlusu da güzel, denemelisin bence:)
SilÇok harika görünüyor. Muzu böyle tatlılara çok yakıştırıyorum ben de.
YanıtlaSilMaalesef Türkiye'de glutensiz beslenmek çok zor. Pek fazla çeşit yok, birkaç üreticiye kaldığı için de her şey pahalı ve bulmak daha zor. Kolaylıklar diliyorum size, zor olmalı.
Çok teşekkür ederim. Ben bir takım sağlık sorunlarım sebebiyle çıkan test sonucuma göre buğday yememem gerektiğinden glutensiz un kullanmak durumunda kaldım ancak bu tip bir beslenmenin sorunumu geçirmemesi sebebiyle tekrar eski beslenme alışkanlığıma döndüm. Araştırırken Türkiye'de glutensiz beslenmenin ne kadar zor olduğunu fark ettim ve bu duruma çok üzüldüm. Bu durumu hayatı boyunca yaşayacak olanlar için sabır diliyorum, gerçekten çok zor. Sevgiler...
SilSevindim, bu şekilde özel beslenmenizi gerektirecek bir sorununuz olmamasına. Sağlık dilerim. Sevgiler.
SilEllerine sağlık Aslı`cım:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Sema'cım, sevgiler...
SilThank you so much:)
YanıtlaSil