Gastro Akademi Bursa- Blogger Etkinliği

09:25

Geçtiğimiz günlerde Gastro Akademi Bursa'nın nazik daveti üzerine "Et Pişirme Teknikleri" konulu workshopa katıldım. Gastro Akademi, yiyecek ve içecek sektörüne fayda ve farkındalık oluşturmak üzere kurulmuş Bursa'nın ilk ve tek profesyonel aşçılık akademisi. 


Gastro Akademi'nin kuruluşu, sosyal sorumluluk projelerine yer veren hedefleri ve sunulan hizmetler hakkında aldığımız bilgilerin ardından teoriyi pratik ile birleştirmek üzere bizler için hazırlanmış şık ve leziz içerikli masayı arkamızda bırakarak akademinin mutfak kısmına doğru yöneldik.



Şefimiz Bülent Çalışkan'ın anlatımlarıyla eti hazırlamanın, pişirmenin, lezzet katmanın, marine etmenin sırlarını öğrendik. Teoride anlatılanları izleyerek öğrenmek ve tadarak deneyimlemek oldukça keyifliydi.

 





Gün boyunca leziz kavurmanın sırrını, ızgarada et pişirmenin püf noktalarını, 4 dakikada hazır olan fajitanın yapılışını, soslu et yemeklerinin inceliklerini öğrenip midemizi şenlendirdik.







Günün sonunda katılım belgelerimizi alıp mutlu mesut ayrıldık Gastro Akademi'den, en azından ben kendi adıma:)

Gastro Akademi uzun dönem profesyonel aşçılık ve pastacılık eğitimlerinin yanı sıra kısa dönem temel aşçılık ve pastacılık ile günlük workshop etkinlikleri de düzenleniyor. Bursa'da yaşıyorsanız ya da Bursa'ya bir şekilde yolunuz düşmüşse, yemek pişirmeyi seviyorsanız, yeni deneyimlerden keyif alıyorsanız bir göz atın derim.

Gastro Akademi ile ilgili detaylı bilgiyi http://www.gastroakademi.com.tr/ adresinden alabilir, kurslara katılım için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz.



  • Alaaddinbey Mah. Ayfatma Cad. ME-SE İş Merkezi B-Blok No: 5/B/B/1 Nilüfer / BURSA


  • Bu güzel gün için Gastro Akademi'nin kurucusu Recep Hakan Ziya'ya, şefimiz Bülent Çalışkan'a, güler yüzüyle bize eşlik eden Havva hanıma ve tüm çalışan ekibe çok teşekkür ederim. 

    You Might Also Like

    5 yorum

    1. Ne kadar da güzel bir blogger grubunuz var. Afiyetle...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkür ederiz Ersin, seninle de görüşemedik bir daha, hemen ayarlayalım bir gün, özleştik, sevgiler..

        Sil
    2. Şefin yanındaki kırmızılıyı tanıyamadım ben :) Etler mideye indirilmiş, sevinçle bakıyor :)
      Güzel bir etkinlik olmuş, çok sevindim sizin adınıza..Öperim çokça :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. İki canlı olunca tanımak zor demek ki :)) İndirildi valla, fazla proteinden gözlerimizin içi parlamış değil mi? çok sağol Esra'cım, öperim ben de, sevgiler çokça:)

        Sil
    3. offf o fotolar ne öyleeee ziyafet vallaaa :)

      YanıtlaSil