Kürkçü dükkanına dönüş

21:39

          Eveett deniz kenarında geçirdiğim tatilim şimdilik sona ermiş durumda, ancak işe gitmiyorum bir hafta daha evdeyim, tazelenmeye devam, işten hızla kopmaya da :) Bu yıl uzun bir aradan sonra ilk defa tatilde işi gücü düşünmedim, zihnimi öyle bir boşaltmışım ki normalde rüyalarımı hatırlamakta zorlanan ben abuk subuk pek çok rüya gördüm, bilinçaltım üste çıktı herhalde.. İşle ilgili aklımda bir tek Kitana'm vardı, ne yapıyor bensiz diye, onunla da uzun uzun konuşarak aldım tüm bilgileri, çok ayrı kalmamış olduk. 

           İznimin ilk günü mezuniyetimin 10. yılı sebebiyle okulumdaki törene katılmak, sevdiklerimi, dostlarımı görmek ve 10. yıl madalyamı almak üzere günü birlik Ankara'ya gittim, bu görüntüler o günden.


Ankara sonrası annemi ve babamı alarak Ayvalık'a doğru yola çıktık. Bu yıl anneli- babalı tatil planı yapmıştık eşimle.  O da annesiyle Bursa'dan hareket etti, hemen hemen aynı anda vardık kalacağımız otele. Bol dinlenmeli, yüzmeli, biraz gezmeli, rahatsızlığı bulunan babama destek olunmalı bir tatil yaptık bu sene. Otelimiz Sarımsaklı'da ihtiyaçlarımızı karşılayacak yeterlilikte ve temiz bir oteldi, Sarımsaklı plajı öğleden sonra kalabalık olmasının dışında çok güzel bir plaj, deniz süper, kumlar şahane. İlk 2-3 gün boyunca esen rüzgarın etkisiyle son 5-6 yıldır süregelen kol ve bacaklarımda bulunan ve tatillerimi kaşınmaktan zehir eden güneş alerjim bu yıl tatilin 5. günüde başladı, bir sevindim anlatamam, hem de sadece bacaklarımda olup kollarımı kaşıma zahmetinden kurtulmam sevincimi 2 kat artırdı. Ben de fırsattan istifade bol bol yüzdüm, cildimi sakıncalı olmayan saatlerde bol güneş korumalı losyonumla güneşle buluşturdum.

Sabah 06:30 Sarımsaklı plajı, güneşin doğuşunu beklerken

Kumsalda bana eşlik eden kitabım, detayları başka bir postta..

Sarımsaklı'ya gitmişken çevre görülmeli dedik, düştük yollara. Şeytan sofrası  foto.daki saçlardan anlaşılacağı üzere pek rüzgarlıydı, uçuruyordu bizi, çok kalamadık, anneler üşüyünce güneşi bile batıramadan ayrıldık.

 

Ayvalık limanıyla, eski rum evleriyle, çarşısı, pazarıyla huzur dolu bir yer, dört mevsim yaşanılası. Pazarı gördüğüm en büyük semt pazarıydı sanırım, pazar çıkışı rağbet gören sakızlı ve peynirli kurabiyeleri denedim, pek lezzetlilerdi. (Denize girmekten ucu aşınmış ojelerimi mazur görün lütfen)
Perşembe günü kurulan Ayvalık pazarından bir kare

Sakızlı kurabiye

Peynirli kurabiye

Bu da pazardan aldığım bluzun sırt detayı, her yerde var sanırım bunlardan, ben çok sevdim.

Cunda'ya uğramayalı da uzun zaman olmuştu, Taş kahve'de içtiğimiz kahvenin, hemen karşısında upuzun bir kuyruğa girip aldığım lokmaların tadı, annemin ne kadar çok aldığımı söylemesinin ardından bir tane bile kalmayan tabağın görüntüsü gözümün önünde hala.


 Tok karnına gidilmemeli Cunda'ya yoksa bu şahane mezelere siz de benim gibi sadece camdan bakarsınız. 



Bunlar da Cunda'da çarşıda en çok gördüklerim.

Özge'nin tavsiyesi üzerine Sarımsaklı plajının Ayvalık'a doğru sonunda bulunan, İstanbul Bostancı'da da şubesi var olan Yaşar Usta'nın bu harika dondurmasının tadına baktım, dondurmada ilk 5'im bellidir benim, asla çilekli almam, yapay bulurum ama Özge'nin önerisi üzerine aldığım çilekli olan ve tamamen meyveden yapılan dondurmaya tek kelimeyle bayıldım. 

  Yaşar ustadan çilek&karamel:))

Yıllar önce gittiğim bu güzel yerleri değişmiş ancak bozulmamış olarak görmek mutlu etti beni, ruhumu dinlendirdi. Keyifli bir tatil geçirdik, şimdi tatil dönüşü yıkanacaklarla baş başayım..

Herkese güzel bir hafta dilerim...

Not: Bu arada post yazarken böyle kafasına göre yazıların altını beyaz çizgili yapıyor blogum çözüm bulamıyorum, uff ne yapsam:((



You Might Also Like

32 yorum

  1. Okurken içim cız etti hep, geçen yıl oradaydım çok beğendim geldikten sonra orada yaşlanma hayalleri bile kurmuştum, pazarı, plajı, cunda ahh cunda, dondurması, sakızlı kurabiyesi, sanki yıllardır oralıymışım da özlemişim gibi hissettim, buraya da gelmişsiniz, çok güzel günler geçirmişsin, darısı bizim başımıza olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de orada yaşlanma hayalleri kurup durdum Deryacım.Güzel günlerdi gerçekten, tez zamanda tekrarlamak lazım. Ankara'ya bir daha ki gelişimde seni de ziyaret etmek isterim. Bu seferki çok kısaydı:(
      Darısı başına inşallah, sevgiler...

      Sil
  2. Vay arkadaş herkes Cunda'da, ben hala Odtü, Etimesgut arası gidip geliyorum! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin ben senin yerinde olmayı isterdim inan ki, çok özlemişim okulumu, sen tadını çıkar benim yerime de, umarım yakın bir zamanda sana da tatil yolları görünür, sevgiler..

      Sil
  3. Aynı hafta aynı yerlerdeymişiz, karşılaşsak ne komik olurmuş :)

    Bu arada beyaz çizgili halini düzeltmek için ilgili kısmı kopyala ve not defterine yapıştır. Sonrasında tekrar kopyala ve bloga yapıştır. Ben bu şekilde düzeltiyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkaten öyle olmuş, karşılaşsak ne iyi olurdu. Öneri için teşekkürler Deniz, sevgiler...

      Sil
  4. Giden herkesi kendine bağlayan bir yer galiba, hayallerimiz bize yakın olur inşallah, bende bu yıl yinemi oraya gitsem demiyor değilim normalde her yıl başka yerlere gideriz ama, teşekkür ederim inşallah vaktiniz olur bir dahakine belli mi olur Goncayla beraber gelirsiniz görüşürüz inşallah neden olmasın :) bendende sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle Deryacım, ben de öyle olmasını umuyorum. Fırsatın varsa git, yahut yakınlarında görmediğin bir yere gidip mutlaka Ayvalık'a uğra. Ankara'ya nasılsa yolumuz düşer, görüşmek üzere, sevgiler...

      Sil
  5. Amaninn, ne güzelmiş bu tatil:)Hani benim sakızlı kurabiyem? Öngösterimden sonra detaylar için beklemedeyim.
    Şimdi bizim planlar sallantıda hala (pasaportların 1/2 si geldi de henüz)ben de kıskanıp buralara mı gitsem ne:)
    Ankara Ankara seni özler her bahtı kara diyerek de bitiriyorum, off çatladım ya kıskançlıktan hakikaten:) Öpüyore

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi valla Kitana'm, sakızlı kurabiye lezzetini bir kaç günde kaybettiğinden ben tarifi bulup sana ellerimle yapacağım söz:) Ben duaya başladım kalan pasaportlar için, şansınız bol olsun, ben de öpüyore:))

      Sil
  6. 2 haftaya bende ordayım beklerim:)Ayrıca şeytan sofrasında ki resmine bayıldımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, bol bol gezin tadını çıkarın. Beğenin için çok çok teşekkürler cadıcım:)

      Sil
  7. biz de tatil donusu cundaya ugrama niyetindeyiz. gecen ugradigimizda hamileydim ve midem allak bullakti. tas kahvede limonata icip bezmek disnda bir sey yapamamistim. ama simdi engelim yok, senin listeyi takip edebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne güzel, benim yapamadıklarımı da yap Cunda'da mutlaka balığın, mezelerin tadına bak emi:)

      Sil
  8. Cunda`ya tok gidilir mi ya?
    Bay Nihat`a uğranmadan dönülür m?
    Yediğim en lezzetli lokmacı orada. Tek geçerim, çıtırdır, öyle hamur hamur değildir.
    Babacığına moral olmuştur, ne güzel...
    Hoş geldin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemilik işte Semicim, bir daha tok gitmek mi? tövbe:)ben de o lokmacıyı tek geçerim, süperdi gerçekten.
      Biraz zorlandı ama iyi geldi babacığıma, moral oldu gerçekten.
      Hoş bulduk:))

      Sil
  9. hoşgeldin:))
    geçen yıl tatilde biz oralardaydık, yazını okurken gezdim tekrar:)
    herşey iyi güzel de cunda'ya tok gitme olayı kötü olmuş:)
    bu arada 10. yıl madalyan hayırl olsun, nice madalyalara:))
    kolaylıklar diliyorum sana ebygale'cim.
    öptüm seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum:)
      Cunda'ya tok gitme gafletinde bulunan bir benim herhalde ama babamın rahatsızlığı sebebiyle gittiğimiz saate kadar aç kalmaması gerektiğinden bizim de ona uyum sağlamamamız nedeniyle yemekten sonra gidebildik Cunda'ya, ders oldu ama bir daha asla tok gitmek yok:)
      Teşekkürlerimi sunuyor, öpüyorum seni Asortikcim:)

      Sil
  10. ben gördüm hala tatilde ebygale çarşı pazar geziyor bilginize....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Zuhalcim, pazartesi işbaşı. Bir dahakine daha uzun görüşelim:)

      Sil
  11. Grange hastası olarak tebrik ediyorum son kitabının 50 sayfasındayım, bitmesin istiyorum Sisle gelen yolcunun ama bitecek işte! Adamımdır Grange tanışma kitaplarını imzalı alma şerefine ulaştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de Grange hastasıyım, hemen edindim kitabı, keyifli okumalar sana Bolat. Tanıştığın için çok şanslısın, benim de öyle bir şansım olur mu bu hayatta acaba:)

      Sil
  12. biliyo musun bunu bikaç defa okudum. fotolara baktım ve çok sevdim son günlerde.
    :)

    YanıtlaSil
  13. çok iştah açıcıydı ama bunlar...

    YanıtlaSil
  14. valla yeni ayvalıktan gelmiş biri olarak yazından sonra tekrar gidesim geldi.çok ama çok güzel dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de tekrar gidesim var, kesinlikle huzur dolu ve çok güzel bir yer Ayvalık..

      Sil
  15. Merhaba,
    Sarımsaklı tatil yorumları için nette gezerken rastladım blogunuza.. hemen de takibe aldım, bundan sonra gözüm üstünüzde olacak (tehdit gibi oldu, yani hep okuyacagım demek istedim :)))

    Sarımsaklının kumunu çok anlattılar, bembeyaz ve tene yapışmayan değişik bir kumdur diyorlar. Ne dersiniz, yeni görmüş biri olarak..
    Ve birde sakıncası yoksa kaldığınız yeri sorabilir miyim? Alternatif olarak önereceğiniz başka yerlerde olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz:)
      Sarımsaklı'nın plajı gerçekten çok güzel, kumu da öyle. Benim gittiğim dönemde biraz kalabalıktı ama zamanla alıştık o kalabalığa. Oteller bölgesinde pek çok 3-4 yıldızlı otel, motel, pansiyon var. Bana mail adresimden ulaşırsanız (pskasli@gmail.com) kaldığım yerle ilgili detaylar hakkında bilgi verebilirim size.

      Sil
  16. cunda adası çok keyifli bir yer kesinlikle aç gidilmeli semi nin dediği gibi lokma yenmeli bak özledim şimdi baya oldu gitmeyeli sabah 6:30 da deniz kenarında olmak muhteşem bir şey dimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle aç gidilmeli, mutlaka lokma yenmeli. sabah 06.30 da denizi izlemek, kokusunu içine çekmek gibisi yok, Bursa iyi güzel de her gün bu keyfi yaşayabileceğimiz şehrin merkezinde bir deniz olsa fena mı olurdu?

      Sil