Vişneli Tart

10:58

            Bu hafta sonu uzun bir süreden beri ilk defa kendime ayıracağım geniş bir vaktim vardı. Mutfakta uzun süreyle kalmayı pek sevmem, pratik tarifler daha çok işime gelir. Madem vaktim bol geniş vakit harcayabileceğim bir tarif deneyeyim dedim. Buzlukta mevsiminde alınmış vişnelerim vardı. Ne yapsam bunlarla diye biraz kafa yorup Cafe Fernando'nun kitabında gördüğüm pie hamuruyla vişneli tart yapmaya karar verdim.


            Hamurun tarifi kitaptan; tereyağ, un, soğuk su, tuz, elma sirkesi ve şeker ile yapılan hamur dinlemesi için en az 4 saat buzdolabında bekletilmeliymiş, vaktim boldu da ben yine de sabredemedim, 3 saatlik dinlendirme sonrası yapıverdim tartımı. Ben tarife kitaptan baktım ama siz hamurun tarifine buradan da ulaşabilirsiniz.


           Hamuru dinlendikten sonra, iki yağlı kağıt arasında oklava ile pişireceğim tart kalıbı genişliğinde açtım. Hamurun üzerine biraz şeker serpip vişnelerimi dizdim, üzerine yine biraz şeker serptim ve doğru fırına verdim. Tart piştikten sonra evdeki vişne reçelimden birazcık üstüne fırça yardımıyla cila olarak sürdüm. İşte sonuç:


       Kendime not: Hamurdaki tereyağ oranı bizim damak zevkimize göre biraz fazlaydı, bir sonraki denemem de oranlarla biraz oynamalıyım. Vişne oldukça su verdiği için sonraki tartımı armut, elma, erik gibi daha az su sırakan bir meyve ile denersem daha lezzetli olacağına eminim.


Ağzınızın tadı hiç bozulmasın, sevgiler...

You Might Also Like

17 yorum

  1. Nefis görünüyor! yaşasın mutfakta vakit geçirmeyi sevengiller:)
    afiyetle,

    YanıtlaSil
  2. İnsan yemeğe kıyamaz vallahi :) Sen bu tart olayını uçurmuşsun!
    :) Canım çekti, neyse ki öğle yemeği vakti.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıydık valla, yok estağfurullah uçurmak ne haddime deneme yaptım sadece:) çok teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Harika görünüyor,Fernando yağ konusunda çok cömert bende her seferinde verilen miktardan az koyuyorum sen de öyle yap ,ellerine sağlik tatlim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, öyle yapayım bir daha ki sefere, öperim çok:)

      Sil
  4. Amanın harika görünüyor :) Gelsm diyeceğim ama bitirmişsinizdir şimdiye kadar :) afiyet olsun, pek pratik tariflerini bekleriz .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. Bitti ama sen gel yaparım yine, en pratik tariflerde görüşmek üzere:))

      Sil
  5. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım, yakın vakitte bir tart birde cheese cake yapmak şart oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Deryacım, sevgiler...

      Sil
  6. Off ama yaa canım dehşet derecede çekti benim bundan..

    YanıtlaSil
  7. Yapması zahmetli, ama yemesi pek keyifli değil mi? :)
    Böyle lezzetli ama çok uzun vakit isteyen pastaları hiç yorulmadan yiyebildiğim zamanlar Ablalarımın olmasına çok şükrediyorum :)
    Ellerine sağlık, harika bir görüntüsü var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle valla Zeynepcim, ablaların iyi ki varlar, tanıştığım bir tanesi çok tatlı hem:) çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  8. Merhaba;
    Vişneli tart pek severim ama ne yazık ki bir süredir vişne bulamadığım için çilekli tart yiyorum. İki defa da dayanamayıp evde yaptım. İlk denememde çok stres olmuştum hamur acaba olacak mı diye. Burada daha çok vişneli ve limonlu tart tercih ediliyor ama ben limonlunun keskinliğine hala alışamadım. Tarifler uzun bekleme süresi içeriyorsa bazen ben de sabırsızlanıyorum ve çabuklaştırıyorum ama lezzetinden bir şey kaybetmemiş gibi geliyor bana. Burada tart ve meyve arasına harika bir sos da koyuyorlar minik tartlarda olduğu gibi, ona bayılıyorum. Sizin tart da fotoğraftan bile iştahımı kabarttı. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil