Escape Planet: Türkiye'nin ilk odadan kaçış oyunu...

17:07

Sevgili Ece Arar bahsetmişti Escape Planet'ten. Anlatır anlatmaz etkilenmiştim. Zaten çok severim bulmaca çözmeyi, şifre bulmaya çalışmayı. Sherlock Holmes ise zekasına ve önsezilerine hayran olduğum bir dedektif. Dr. Watson'a da ayrı bir sempatim var. Kitap, film, dizi derken, hem de hayranıyken kendimi Holmes'un odasında bulma şansım olduğunu öğrenip bu fırsatı kaçıramazdım. Çarşamba günü öğle aramızı Holmes'un Odasında geçirmeye karar verdik sevgili Kitana'yla. Sevgili arkadaşlarımız Semra, Zişan ve Fatma'yla güzel bir ekip oluşturacağımızı düşündük. Nitekim oluşturduk da, ancak bir eksikle. Semra'cığımın oğlu rahatsızlanınca katılamadı bize, ama bir daha ki sefere inşallah bizimle:)


Odadan kaçış (real room escape) Japonya'da ortaya çıkmış, mucidinin adını almış, takagizm olarak da anılan tüm dünyayı sarmış bir oyun. Türkiye' yi odadan kaçış konseptiyle tanıştıran Escape Planetin yaratıcısı ise Türk Beyin Takımı kaptanı Ferhat Çalapkulu. Ferhat beyin kendi düğün günü hazırladığı şifreli oyunun hikayesi ise ayrı güzel:)
İstanbul (Taksim ve Bakırköy) ve Ankara'dan sonra biz Bursalılar ne şanslıyız ki 4. Şube buraya açılmış. 


Oyunda 2-5 kişilik gruplar halinde bir odaya kilitleniyorsunuz. Ama öyle sıradan bir oda değil. Biz Sherlock Holmes'un 221B Baker Street'teki büyülü odasına kilitlendik. Dekor, eşyalar, arka plandaki müzik enfesti. Şimdilik Bursa'da yalnızca bu odaya kilitleniyorsunuz. Diğer odalar yakında hazırlanacakmış. 

Oyun öncesi Murat beyden aldığımız bilgilendirmede 1 saatlik süreçte zekamızın değerlendirilmeyeceğini, ekip olabilme, iş birliği, problem çözebilme becerilerimizle oyundan keyif alabileceğimizi öğrendik. Güzel ekibimle bence harika bir iş çıkartıp 59 dakikada (aslında 52 ama son kilit farklı olduğundan 59:))) odanın kapısını açabildik, çok ama çok eğlendik. O kadar çok şey anlatmak istiyorum ki ancak tüyo vermemem lazım ki sizler de eğlenebilesiniz. 


Ben şimdiden sıradaki Hürrem Sultan ve Tımarhane odaları için heyecanlıyım ve hazırım. Bulunduğunuz şehirde varsa mutlaka deneyimleyin, pişman olmazsınız. 


Escape Planet ile ilgili detaylı bilgiye www.escapeplanet.com sitesinden ve eğer Bursa'daysanız 0533 141 44 04 Numaralı telefondan Murat beyden ulaşabilirsiniz.

Harika bir 1 saat geçirmeme vesile olan Ece hanım ve Murat beye bir kez daha teşekkürler...

You Might Also Like

7 yorum

  1. Kilitlenmeyi dört gözle bekleyeceğim aklıma gelmezdi:)) Semra da gelse ekip daha da şahane olacak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, bir dahaki sefere kesin daha şahane:))

      Sil
  2. Wow! Böyle bir yer mi varmış? Harikaymış yaa. Ben de istiyoruuummmm :)
    Bakayım biraz araştırayım merak ettim gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet, yeni keşfimiz, çok heyecanlı, çok eğlenceli:)

      Sil
  3. Bursa yı zaten çok seviyorum ama bu yazıyı da okuyunca artık olmayacak anladım ben. Tası tarağı toplayıp taşınıyorum be Bursa ya. Dar zaten bana burası. Öğle arası Holmes un odası....Rüya gibi. Bir Grange, bir de Holmes favorimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne güzel olur taşınsan:)) Gerçekten rüya gibiydi. Bir hafta sonu ekibini kur gel götüreyim seni de:)) Bu arada benim favorilerim de Grange ve Holmes, ne güzel tesadüf:))

      Sil
  4. Bizimkiler de çıkmış son fotoğrafta:))
    Çocuklar çok sevdi, biz henüz girmedik. O gün biz ekip çıkaramıyorduk, çocuklar çok isteyince onlara öncelik verdik:)

    YanıtlaSil