Roma'ya doğru...

16:53

    Hayatı ertelemeyi bir kenara bırakıp, kendim için kendimi iyi hissedeceğim bir şey yapmaya karar verdiğimde, tam da yurt dışı uçak bilet fiyatları düşmüş ve kardeşim bana birlikte bir yurt dışı gezisi yapalım dediği anda karar verdim Roma'ya gitmeye, kardeşim de onaylayınca aldık biletlerimizi tam 7 ay önce. Bloglardan edindiğim izlenimlere göre yurt dışını turla gezmek yerine kişisel yapılmış planlarla keşfetmenin çok daha mantıklı olduğuna zaten çok önce karar vermiştim kendim için. Biletlerimizi aldıktan sonra araştırmaya başladım Roma'yı, neler yapabileceğimizi, bu sayede pek çok yeni blogla tanıştım, tavsiyeleri okudum, sonunda derleyip kendime bir "Roma Gezi Rehberi" oluşturdum. Orada çok işe yarayacağına eminim.


       Gitmemize 1 ay kala pasaport ve vize işlemleriyle uğraştım. Ah ah, yeşil pasaporta az kaldı, kurtulacağım inşallah vize işlemlerinden. Çalışan olunca vize için pek çok belge hazırlamak gerekiyor; hizmet dökümü, işe giriş belgesi, iş veren izin belgesi, maaş bordroları, banka hesap dökümleri vs... Yaşadığım yerde Konsolosluğun bulunmamasına karşın İdata ofisinin bulunması ise şans benim için.  6 günde vizem hazır, elimdeydi, parmak izi için İstanbul'a gitmeme de gerek kalmadı, böyle bir ihtimalin bulunmasına karşın.
      6 ay süreli 30 gün kalmalı shengen vizem hazır, valizim hazır, gezi rehberim de var ve bir aksilik olmazsa inşallah yarın öğlen Roma'ya doğru uçuyor olacağım... Deneyimlerimi ise mutlaka burada paylaşacağım. Herkese rengarenk, keyifli bir hafta dilerim;))

You Might Also Like

4 yorum

  1. bekliyoruz dınmenı bende gıderım ınsallah bırgun *-*

    YanıtlaSil
  2. bak,merakla bekliyorum,hatta oradan yaz:)şımardım galiba:)
    çünkü eşimle nisan ayı planımız roma,ben seçtim çok istiyorum.biraz da hediye olacağı için eşime maddiyatı bile önemli anlayacağın.
    çokgüzel tatil geçirmen ve bol bilgiyle dönmen dileğiyle.
    sevgiler çook

    YanıtlaSil
  3. Güzel yolculuklar.. Rehber kitapçık da bayağı kapsamlı görünüyor;dönüş yazılarınızı da merakla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  4. İyi yolculuklar. Roma çok güzel bir şehir. Aşık olup dönmek istemeyebilirsin ;)

    YanıtlaSil