Güzel bir kaç günün ardından...

17:15

Cumanın coşkusu önemlidir benim için, hafta sonunu müjdeler. Ben bu cumayı çok yoğun, çok da yorularak geçirdim iş yerimde, saatlerce süren görüşmeler sebebiyle, eski iş yerimdeki çocukları bana anımsatan duygu durumları içinde, kah duygulanarak, kah özlem duyarak. Akşam yorgun argın vardım eve, aşırı yağan yağmurda kafamdan aşağı boşalan bir kova kadar yağmur suyuyla ıslanarak. Önceden aldığımız tiyatro festival biletlerimiz vardı cuma akşamına, ben de pek güç yok, sevdiceğim de babasının vefatının arifesinde olduğundan pek keyifsizdi, yine de gidelim dedik, dağılır belki karanlık bulutlarımız. İsmi "Aşk olsun". Sergileyenler Nazım oyuncuları. Tiyatro oyunu değil Can Yücel'in şiirleri ve hayatından oluşan müzikli dinleti. Öyle bir girişi vardı kine ben ne de sevdiceğim tutabildik göz yaşlarımızı, açılış şairin "Ben hayatta en çok babamı sevdim" dizelerinin müzikle buluşmasıyla başladı. Devamında şiirler, şiirlere yapılmış şarkılar derken biz pek bir keyif aldık, iyi ki gitmişiz dedik.

**Fotoğraf alıntıdır


Geçen hafta sonu bunalımlı temizlik hikayemden sonra bu hafta sonu pek bi şeye el sürmeyeceğim dedim. Attım kendimi güneşli cumartesi günü sokağa, elticiğimi de aldım yanıma, bir sürü yeni yer keşfettik.




Bunlardan ilki bu şekerci, şaka şaka, bu fotoğraf Bursa Kent Müzesinin içinden bir kare. 10 yıldır Bursa'da yaşıyorum, utandım kendimden niye daha önce gitmedim buraya diye ben. Halbuki çok severim müzeleri, yeni gittiğim şehirlerde elimden geldiğince gezerim, içinde yaşadığım şehri atlamışım, ama geç olsa da gördüm burayı ben, keşfettim bir kez daha Bursa'nın geçmişini, kültürünü. Başarılı resimler çekmeme ortamdaki ışık engel oldu.



Müze sonrası gezdik dolaştık. Azıcık alışveriş yaptık. Smilena'dan duyduğum Eski İpek Handaki kumaşçıların yolunu tutturduk. Tek tek gezdik matruşkalı kumaşı bulmak için, çok güzel kumaşlar gördüm ama onu bulamadım hemen, girmediğimiz son bir dükkan vardı ki içeri girip sorar sormaz dükkanın sahibi -var tabi deyince çok mutlu oldum. Ne zamandır bu kumaşlı kırlentlerin hayalini kuruyordum.



Daha pek çok şey hayal ettim dükkandaki birbirinden güzel kumaşlarla, bir başka sefere kaldı şimdilik. Merak edenler için dükkanın adı İpek, Eski İpek hanın alt katında.

Akşam azıcık yorularak tuttuk dönüş yolunu, yolda gelen aramalarla yeni planlar şekillendi akşam için, dostlarla buluştuk sohbet ettik, bol bol güldük. Pazar sabahı düştük Mudanya yoluna, hiç tanışamadığım ancak tanıyan herkesin çok sevdiği, anılarını hiç unutamadığı rahmetli kayın pederimin kabrini ziyaret ettik. Hüzünlendik, dualar ettik, sonra Yıldız tepeye çıkıp bir kahve molası verip tuttuk dönüş yolumuzu. Hafta sonu bol keyif aldım, epey hüzünlendim, duygularımı böylelikle dengeledim ben. Yeni hafta beni bekler. Herkese iyi haftalar şimdiden...

You Might Also Like

12 yorum

  1. Bursa'ya yolum düşse ,ilk işim eski ipek hana gitmek olacak. Çok güzel bir hafta sonu olmuş, Her gün hafta sonu gibi tatlı geçse keşke:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke öyle olsa. Yolunuz düşerse ben de beklerim Esra hanım. Sevgiler...

      Sil
  2. kumaşlar harika , insana ilham veriyorlar..

    YanıtlaSil
  3. ben de hala kent müzesi'ne gitmeyen biri olarak çok utanıyorum... ihmalden başka birşey değil, ayıp yaptığım valla. ama ipekhan'daki kumaşçıya gidip matruşkalı kumaşlardan almak için can atıyorum. benimde sevdiklerim arasındadır matruşkalar.
    bütün bunların üstüne bir de mudanya.... daha ne olsun. keyfin her daim yerinde olsun.
    iyi haftalar
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müzeyi tavsiye ederim, kumaşçıları da tabi, sen zaten gidecekmişsin, yalnız ipek han değil eski ipek handa kumaşçılar. Senin de keyfin her daim yerinde olsun asortik'cim, güzel bir hafta geçirmeni dilerim, sevgiler...

      Sil
  4. Bizde arabaya gidene kadar su olduk o yağmurda ,pek fena yağdı.sevindim kumaştan bulabildiğin için.çok güzel .bakalım neler yapıcaksın...kent müzesini çok seviyoruz biz.hele bu şekerlere benim oğlanlar çok fena göz dikmişti...:)))
    mutlu bir hafta diliyorum canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de geçmiş olsun Smilenacım, pek fenaydı o gün yağmur. kumaşların adresi için teşekkürler. Ben dikiş bilmediğimden kayınvalideme devrettim, o kırlentler yapacak bana, heyecanla bekliyorum. Ben de mutlu bir hafta diliyorum. Sevgiler...

      Sil
  5. Ebygale'cim, kumaşlara bayıldım, böyle güzellikler görünce dikiş bilmeyişime çok üzülüyorum (hoş öğrenmek için de çaba göstermiyorum, bu nasıl bir ironidir bilinmez:)) Bursa'ya gelir gelmez Kent Müzesini benim de görmem lazım:)) sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım üzme kendini ben de bilmiyorum dikiş, ama bu güzel kumaşları diktirecek birileri, bir yer bulunur mutlaka. Bursa'ya yolun düşerse beklerim, ben gezdiririm seni. Sevgiler...

      Sil
  6. Kent Müzesi en iyi müzelerden biridir. Müze ve gezme yerlerini bana sorabilirsin. Hem çocuklar okulla birlikte çok geziyorlar, (yeni yerleri onlardan daha rahat duyuyorum), hem de yurt dışından misafirim sık geliyor. Her seferinde müze turları yapıyorum onlarla.
    Tavsiye edebileceğim mesela Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi (http://www.tofasanadoluarabalarimuzesi.com/), Muradiye`de olan bir başka ilginç müze de Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi (http://www.uluumay.com/), gene Muradiye`de çok kişinin bilmediği Hüsnü Züber Evi var (internetten Hüsnü Züber hakkında okuyabilirsin),Hünkar Köşkü`nü tavsiye ederim. (yeri biraz ters ama 2003`te restore edilip açıldı.)
    Bu arada ben Bursalı değilim:))
    Ama yaşadığım şehri tanımayı seviyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden öğrenilecek çok şeyim var Semi'cim. Tavsiyelerini en kısa zamanda ziyaret etmek istiyorum..Çok çok teşekkürler...

      Sil