taşınma fobim:)

15:00

Uzun zaman oldu bi şeyler yazmayalı, paylaşmayalı. Bol koşuşturmacalı günler geride kaldı. Geride kalan günlerden bir gün bir taşınma telaşesi atlattım ben, en korktuğum fobilerimden biriyle yüzleşmiş oldum böylelikle. 

Ailemle yaşadığım dönemde sadece bir kez ben 5 yaşındayken taşınmıştık, annemler beni akrabaya bıraktıklarından etkisini hissetmemiştim. Üniversite yıllarımda yurtta kalışım nedeniyle ev taşıma deneyimim olmadı hiç, mezuniyet sonrası ablamın yanında yaşamaya başladığımdan pek az eşyam vardı. Ablam yanımdan ayrılıp mevcut eve evlendiğimde ise bulunduğum eve gelen eşyalardan ötürü taşınmaya dair beslediğim olumsuz duygularla bir tülü yüzleşememiştim, ta ki iki hafta öncesine kadar. Pekiştirdiğim korku koşullandırmam nedeniyle taşınma öncesini büyüttüm de büyüttüm gözümde, ne çok eşya varmış evde, ıvır zıvır bir sürü şeyden arındırdım evimi, ruhumu da tabii. Kalanlar yine çok yine çok. Lisans kitapları, y. lisans kitapları,  fotokopiler, ders notları , romanlar, hikayeler, dergiler, özel eğitim materyalleri, en kıyamadıklarım yani.  Taşıyıcıların epey bir ahını aldım bunlarla sanırım. Taşınmayla ilgili en az bir ayda toparlarsın sözlerinin gerçekliğini ilk gün gördüm gerçekten. Kolilerin tamamının açılması kesin o kadar sürer dedim ancak 3 günün sonrasında her şeyin yerli yerinde olması düşüncelerimi değiştiriverdi. Tabi ki tek başıma başarmadım bu durumu. Allah bana süper bir kayınvalide, süper bir yenge, süper bir de elti vermiş, hepsi de benim için seferber olunca hayatım kolaylaştı gerçekten. Hep sağlıklı olsunlar inşallah. Böylelikle bir fobiye karşı daha yüzleşerek duyarsızlaştım, hadi hayırlısı bakalım.

Taşınmadan önce kendim için oldukça zor bir işe kalkıştım, ablamın taşınmadan önce bana bıraktığı, eskimiş, boyasından memnun olmadığım bir dolabım vardı, taşınırken almam yanıma diye düşünürken birden tepemde yanan ampulümüm içinde bir yenileme projesinin resmi beliriverdi. Sıvadım kollarımı, yaptım araştırmamı, gittim bir yapı marketten bu üçlüyü aldım:


Başladım dar balkonumda boyama işlemine, işe gittim geldim, bir yandan kolilerimi hazırladım diğer yandan akşamları oturdum bu dolabın önüne boyadım da boyadım. Sonuç bu oldu:


Ben sevdim kendisini, yeni evimde dizdim kitaplarımı raflarına, şimdi mutluyuz bu geri dönüşümle:)

Özlemişim blogumu, artık daha sık buralardayım. Herkese güzel bir pazar ve yeni bir hafta diliyorum...

** İlk görsel alıntıdır...


You Might Also Like

12 yorum

  1. Kolaylıklar diliyorum. Ne güzel zorlu süreci atlatmışsın, 10 güne kadar benim başımda da taşınma telaşı var.
    Kitap raflarında pek hoş olmuş, emeğine sağlık.
    Sevgiler ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkürler, en zoru geride kaldı. Sana da kolaylıklar diliyorum umarım çabucak yerleşirsin yeni yerine, her şey istediğin gibi olur. Dolap da zordu ama sonuç fena olmadı, işlevselliği arttı en azından, teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  2. kocaman kocaman alkışlar burdan sana . bunca sancılı süreçte birde nelerle uğraşmışsın . Huzurla otur yeni evinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol Elifcim. hakkaten her şey üst üste geldi bu yaz döneminde benim için, bu süreçte seni görebilmek çok güzel oldu ama, öpüyorum, sevgiler:)

      Sil
  3. tebdil-i mekanda ferahlık vardır ebygale'cim. zor değil iyidir taşınmak:)))
    bak gizli kalmış yeteneklerin de çıkmış ortaya. ellerine sağlık çok güzel olmuş dolap.
    yeni evinde güle güle, sağlıkla, mutlulukla otur canım benim.
    öperim seni:)
    kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önce zor şimdilerde ise iyi geldiğini hissettiriyor bana Asortikcim. Dolabı beğenmene sevindim, epey işlevsel oldu böyle. İyi dileklerin için teşekkürler, öpüyorum ben de, sevgiler...

      Sil
  4. Hoşgeldin canım:)
    Taşınma süreci sancılı olsa da,sonrası pek güzel pek keyifli oluyor.
    Hele ki gönlüne göreyse evin:)
    Güle gle,sağlıcakla mutlulukla otur inşAllah..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum:) Hakkaten sonrası güzel oluyormuş, gönlüme göre oldu gibi evim. İyi dileklerin için teşekkürler, sevgiler..

      Sil
  5. Hos geldin tekrar, birakma buralari artik:))
    Tasinma isini atlatmisin bu arada, güle güle oturun.
    Ben hayatimda o kadar cok tasindim ki sorma!
    Ögrencilik hayatim boyunca ve sonrasinda. Hepsinde yalnizdim, 2 uluslararasi tasinmada da hamileydim:)))
    Cok hikaye var bende....
    Bu arada bende mimin var, hem de ne ilgincinden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum:) bırakmam söz. Atlattım hakkaten sonrakilerde seni örnek alacağım Semicim, bu ilkti ya gözüm korktu biraz, sonrakiler daha rahat olur kanısındayım. Mimi gördüm gerçekten ilginç, akşam mutlaka yapılacaklar listeme ekledim bile:)

      Sil
  6. zor bır surec ınatcı bır kızımız :)gerısı hıkaye bence basarmıssın ya ayaklarını uzat sarabını yada kahvenı al ve yarattıgın esere uzunca bak :) ben ole yaptım ıkı ay once

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen Gracecim. Atlatıldı stres anları neyseki. Ben de her akşam yapıyorum bu söylediklerini, sevgiler:)

      Sil