Bu hafta izlediklerim...

12:55

Kendime bir diyet programı uygulamaya karar verdim hafta başında. Yok yok, yiyecek içecek içermiyor bu diyet, ruhumu besleyecek bir programdan oluşuyor. Şöyle bir karar aldım ihmal ettiklerim adına.. Haftada en az üç gün açık havada tempolu yürüyüş yapılacak, bu sırada ruhum müzikle doyurulacak, yine haftada en az üç gün film izlenecek, mutlaka elde okunacak bir kitap olacak. İlk hafta diyetime harfi harfine uydum ve bugün izlediğim filmlerden biraz bahsedeyim size dedim. 


Hafta başında izlediğim ilk film "Tatil- The Holiday". Baş rollerinde Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet ve Jack Black'in yer aldığı 2006 yapımı romantik komedi türündeki filmde baş rollerdeki kadın oyuncularımız romantik ilişkilerinde yaşadıkları duygusal gerginlikler ve hayal kırıklıklarının ardından bir ev değiş tokuş sitesi aracılığıyla evlerini değiştirmeye karar verirler ve kendilerine hiç de tanıdık olmayan coğrafyalarda alışkın olmadıkları bir yaşantının içine girip yaşamı deneyimlerler. Film keyifli, duygusallık abartılmamış, müzik ve görseller huzurlu geldi bana...


İkinci film "Son Üç Gün- Three Days to Kill". Baş rollerinde Kevin Costner, Amber Heard, Haillee Steinfield ve Connie Nielsen'ın yer aldığı 2014 yapımı dram, aksiyon türündeki filmde uluslararası bir ajan olan ve yaşadığı hastalık sebebiyle yaşayacak sayılı günü kaldığı kendisine söylenen Ethan, eşi ve kızıyla geçirdiği uzun süreli ayrılığa son vermek ve kalan günleri kızıyla ilişkilerini düzelterek geçirmek ister. Bir yandan kızını tanıma ve bağlarını yeniden yapılandırmaya çalışırken kendisine gelen yeni bir iş teklifiyle bir yandan da teröristleri yakalamaya çalışır. Bu işin sonucunda kendisine yaşamını uzatacak ilacın verilecek olması Ethan'ı motive eder. Baba-ergen kız ilişkisini başarılı yansıttıklarını düşündüğüm filmdeki aksiyon sahnelerini yavan buldum, iç içe iki konunun işlenirken geçişlerin kopuk olduğunu düşündüm film sırasınca. Kısacası çok da sevemedim filmi...


Ve son filmim ''Bir zamanlar-Once". Dublin'de geçen iki insanın yaşantısından kısa bir zaman kesitini aktaran 2006 yapımı müzikal dram türü filmde baş rolleri The Frames grubunun solisti İrlanda'lı Glen Hansard ve Çek şarkıcı ve piyanist Marketa Irglova paylaşıyor. Bir sokak müzisyeni ile bir Çek göçmenin tanışmaları ve devamında geliştirdikleri ilişkileri deneyimlemek güzel ve izleyenlere verdikleri müzik ziyafeti harika. Ben filmi de bu ikilinin filmde seslendirdikleri ve en iyi orijinal şarkı türünde Oscar ödülüne layık olan "Falling Slowly" isimli şarkıyı da çok sevdim. Fırsatınız olursa filmi izleyin, şarkıyı dinleyin derim:)

Bu gün tatil öncesi son iş günüm, herkese süper bir hafta sonu dilerim...

You Might Also Like

8 yorum

  1. tatil seyredip bayıldığım film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok sevdim, izlemek için geç kaldığım filmlerden biriymiş:)

      Sil
  2. Aaaa çok sevdim yeni diyet programını; destekliyorum hatta takipteyim :))
    Yürüyüş kesinlikle çok iyi geliyor bünyeye..
    Filmler de iyi oluyor.
    Holiday'i ben de sevmiştim.
    İzlemediysen six drummers izle, bayılacaksın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. araya tatil girdi ama diyet programıma bu günden itibaren kaldığım yerden devam:)) six drummers ı izlemedim, izlenecekler arasına not ettim, sevgiler:)

      Sil
  3. Ben de tam bu hafta basinda benzer bir program yapmistim kendime, guzel tesaduf olmus :))

    'Once' en en en sevdigim filmlerden biri :)

    Iyi tatiller canim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Once gerçekten çok özel bir film, böyle programlar iyi geliyor, zaman da güzel değerleniyor:)

      Sil
  4. ben de tatili sinema da izlemiştim ve çok beğenmiştim devamında da bikaç kez daha izledim.insanın kendini mutlu edecek programlar yapıp bunları uygulaması cok hos, bos geçirilen zamanlara karsıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle insan vaktinin kıymetini bilip dolu dolu geçirirse yaşam anlamlı oluyor:))

      Sil