İtalyan Ekmeği- Focaccia

07:59

Yaz sıcakları son hız devam etmekte. Üç haftalığına çıktığım senelik iznimin yarısı geçmiş bile. Hazır bu hafta evdeyim değişik tarifler deneyeyim demişken çıktı bu tarif Mutfak Sırlarının sitesinde karşıma. Bodrum'dan topladığım taze biberiyeleri de değerlendiririm diye düşündüm ben de. 


Tarif oldukça pratik, sıcak günlerde yanında buz gibi bir içecekle nefis bir atıştırmalık halini alıyor. Denemenizi tavsiye ederim, pişman olmazsınız.


Tarife gelince;
2 su bardağı ve 1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz ve
1 yemek kaşığı şekeri

genişçe bir kapta karıştırıp hamuru 35 dakika üstüne nemli bir bez örterek ılıkça bir yerde bekletiyoruz. Kabaran hamuru ikiye bölüp, bezeleri merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. Hafifçe yağlayıp unladığımız fırın tepsisine hamuru alıp üzerine elimizle biraz zeytinyağı sürüp hamurun üzerine parmaklarımızla hafifçe bastırıyoruz (ben çatalla delik de yaptım). Hamurlardan birine arzuya göre domates ve biberiye, diğerine zeytin ve kekik koyup 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip, dilimleyip afiyetle yiyoruz.  


Selimiye- Datça-Bodrum ve Foça'yı içeren tatil rotam ve önerilerim yakında blogda olacak. Sevgiyle kalın:))

You Might Also Like

12 yorum

  1. Aa ne harika, özlemişim yazılarını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Esra'cım, vakit buldukça devam edeceğim blog yazmaya:))

      Sil
  2. bizim arka sokakta Foccacia restoran cafe var :) sabah kahvaltısı için gidiyorum ara sıra, aynı bu tarzda küçük ekmekler, pizzaya benzer pastalar var, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, burda da olsa keşke insan değişik yerler, değişik lezzetler tatmak istiyor her daim. Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş Aslı, ellerine sağlık.
    Ben de bu aralar fazlasıyla hamurla uğraşıyorum, bunu da yazdım deneyeceğim :)
    Tatil fotoğraflarını ve yazını da merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeynep'cim. Merak ettim senin yaptıklarını da. Fotoğrafları düzenlemeye vakit bulur bulmaz yeni yazımı yayınlayacağım blogda. Sevgiler:))

      Sil
  4. Bayılırım, ellerine sağlık ve iyi tatiller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk defa yedim ve çok sevdim. Çok teşekkür ederim, sevgiler..

      Sil
  5. inanmazsın ama bugün ben de yaptım. nedense her yaptığım
    yumuşak olmuyor. yine sert oldu. sıcakken güzeldi ama italya da
    yediklerim gibi olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ki ne çok sert ne çok yumuşak oldu, hafif sertliğini sevdim ben, acaba biraz daha mı az un koymalı yumuşak olması için, bilemedim...

      Sil
  6. Afiyet olsun canim, nefis gorunuyor :)
    Tatil yazilarini da sabirsizlikla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım:)) En kısa zamanda inşallah tatil yazılarımı da paylaşacağım, kocaman öperim, sevgiler...

      Sil