İtalyan Ekmeği- Focaccia
07:59
Yaz sıcakları son hız devam etmekte. Üç haftalığına çıktığım senelik iznimin yarısı geçmiş bile. Hazır bu hafta evdeyim değişik tarifler deneyeyim demişken çıktı bu tarif Mutfak Sırlarının sitesinde karşıma. Bodrum'dan topladığım taze biberiyeleri de değerlendiririm diye düşündüm ben de.
Tarif oldukça pratik, sıcak günlerde yanında buz gibi bir içecekle nefis bir atıştırmalık halini alıyor. Denemenizi tavsiye ederim, pişman olmazsınız.
Selimiye- Datça-Bodrum ve Foça'yı içeren tatil rotam ve önerilerim yakında blogda olacak. Sevgiyle kalın:))
Tarife gelince;
2 su bardağı ve 1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz ve
1 yemek kaşığı şekeri
genişçe bir kapta karıştırıp hamuru 35 dakika üstüne nemli bir bez örterek ılıkça bir yerde bekletiyoruz. Kabaran hamuru ikiye bölüp, bezeleri merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. Hafifçe yağlayıp unladığımız fırın tepsisine hamuru alıp üzerine elimizle biraz zeytinyağı sürüp hamurun üzerine parmaklarımızla hafifçe bastırıyoruz (ben çatalla delik de yaptım). Hamurlardan birine arzuya göre domates ve biberiye, diğerine zeytin ve kekik koyup 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip, dilimleyip afiyetle yiyoruz.
Selimiye- Datça-Bodrum ve Foça'yı içeren tatil rotam ve önerilerim yakında blogda olacak. Sevgiyle kalın:))
12 yorum
Aa ne harika, özlemişim yazılarını :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Esra'cım, vakit buldukça devam edeceğim blog yazmaya:))
Silbizim arka sokakta Foccacia restoran cafe var :) sabah kahvaltısı için gidiyorum ara sıra, aynı bu tarzda küçük ekmekler, pizzaya benzer pastalar var, eline sağlık :)
YanıtlaSilNe güzel, burda da olsa keşke insan değişik yerler, değişik lezzetler tatmak istiyor her daim. Çok teşekkür ederim:)
SilÇok güzel olmuş Aslı, ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen de bu aralar fazlasıyla hamurla uğraşıyorum, bunu da yazdım deneyeceğim :)
Tatil fotoğraflarını ve yazını da merakla bekliyorum :)
Çok teşekkür ederim Zeynep'cim. Merak ettim senin yaptıklarını da. Fotoğrafları düzenlemeye vakit bulur bulmaz yeni yazımı yayınlayacağım blogda. Sevgiler:))
SilBayılırım, ellerine sağlık ve iyi tatiller:)
YanıtlaSilBen ilk defa yedim ve çok sevdim. Çok teşekkür ederim, sevgiler..
Silinanmazsın ama bugün ben de yaptım. nedense her yaptığım
YanıtlaSilyumuşak olmuyor. yine sert oldu. sıcakken güzeldi ama italya da
yediklerim gibi olmuyor.
Benim ki ne çok sert ne çok yumuşak oldu, hafif sertliğini sevdim ben, acaba biraz daha mı az un koymalı yumuşak olması için, bilemedim...
SilAfiyet olsun canim, nefis gorunuyor :)
YanıtlaSilTatil yazilarini da sabirsizlikla bekliyorum :)
Çok teşekkür ederim canım:)) En kısa zamanda inşallah tatil yazılarımı da paylaşacağım, kocaman öperim, sevgiler...
Sil