Porselen Boyama- Edding Porselen Kalemleri ile

12:11

Geçtiğimiz cumartesi Bursalı bloggerlar olarak Edding Türkiye ve 10 Marifet'in davetiyle Bursa Uzay Pastanesi'nde çok güzel bir etkinliğe katıldık. 


Keyifli kahvaltı sonrası rengarenk Edding kalemleriyle kupa, çanta, taş, cam boyama yaptık. Benim resim çizme yeteneğim neredeyse hiç yok, O yüzden spontane çalışmamızda görece basit figürler kullandım. Kalemle çalışmak o kadar zevkli, o kadar rahat ki anlatamam. 

Bunlar o gün yaptıklarım: 




Taş boyarken önce zemini boyamayarak hata yapmışım, pencereleri çizdikten sonra fark ettim ama çok geçti. O yüzden evimin badanası pek güzel olmadı:) 

Madem çizimim iyi değil, ben de evde biraz daha özenli boyalamalar denerim ki dedim. İlk denemem de ortaya bu kupa çıkıverdi. Yapımını benim gibi çöp adamdan öte resim çizemeyenler için aşama aşama anlatacağım..


Bize lazım olan çizmek istediğimiz resim (iyi ki pinterest var:)), yağlı kağıt, kurşun kalem, bant, boş bir kupa, porselen kalemi ve pişirmek için fırın;)


    Önce kupaya çizmek istediğimiz resmi kurşun kalemle yağlı kağıda çiziyoruz.


Ardından kağıdı tersinden kupamızın üzerine yapıştırıyoruz. Bu işlemin ardından kağıdın tersinden resmin üzerinden geçip arkadaki kalem izinin kupamıza çıkmasını sağlıyoruz. 



Sonrasında yağlı kağıdı kaldırıp kupa üzerindeki resmi porselen kalemiyle yeniden çiziyoruz. 



Ta-tamm kupamız hazır, sadece son bir işlem kaldı, fırınlama. Edding kalemleriyle yapılan porselen boyama işlemini fırına girinceye kadar silip değiştirebilir, düzeltebilirsiniz. Ancak kullanmadan önce mutlaka 160 derece ısılı fırında 25 dakika tutmanız gerekiyor. Daha sonra bulaşık makinesinde bile yıkayabilirsiniz kupanızı. 


Ben çizerken ellerim biraz titrediğinden resmim yine pek muntazam olmadı ama tamamen bana özgü oldu ya o bana yeter de artar bile. Sizin eğer resim çizebilme yeteneğiniz varsa daha güzel, o zaman bu aşamaları atlayıp doğrudan istediğinizi kupanıza ya da diğer porselen objelerinize çizebilirsiniz:)


Bu kalemlerle sevdiklerinize kupa, tabak vs boyayıp hediye ettiğinizde yüzlerindeki tebessüm bence paha biçilemez. 

Edding'in porselen kalemleri dışında daha pek çok kalem çeşidi var. Onlarla yapacağım çalışmaları da zaman zaman paylaşırım. 

Sevgiyle kalın:)



You Might Also Like

4 yorum

  1. Çok başarılı görünüyor. Gerçekten katılmak istediğim bir davetti. Neyse ki Hobizu benim için paket saklamış. :)
    Çok güzel işler çıkacak.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ersin. Senin gelememene çok üzülmüştüm ama şimdi eminim harika işler çıkacak senin ellerinden:)
      Sevgiler...

      Sil